• Blokzijl

VVAK heeft in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SV Blokzijl niet weten te imponeren. Op een niet al te goed speelveld met ook nog bij tijd en wijle slechte weersomstandigheden werd na 45 minuten de warme thee opgezocht met een 0-0 stand. In de tweede helft viel er slechts een doelpunt te noteren in het voordeel van VVAK zodat de drie punten mee gingen naar Alteveer/Kerkenveld.

Henk Timmerman

In een winderig Blokzijl gingen de vele mee gereisde supporters er goed voor staan om de mannen van trainer Ben Batterink in actie te zien tegen de hekkensluiter van de vijfde klasse G. Vooraf werd bekend dat de thuisclub drie punten in mindering heeft gekregen van de KNVB wegens niet opkomen door omstandigheden en heeft SV Blokzijl thans nog maar 1 punt. Zoals verwacht begon VVAK aanvallend aan de wedstrijd met al in de 3e minuut een enorme kans voor Erik Sieders die zijn kopbal zag verschalken door doelman Evers. Beide teams hadden veel moeite om de bal naar de juiste kleur van de medespelers te spelen. Halverwege een mooie aanval van VVAK over meerdere schijven waar Bastin Vrielink te zacht schoot op de goal van SV Blokzijl. De bezoekers gingen steeds meer mee in het spel van de thuisclub met over en weer veelvuldig balverlies, met van beide kanten weinig doelpogingen. Vlak voor rust had Maurice Botter de 1-0 op zijn schoen maar zijn schot ging helaas ruim over de goal van Evers van SV Blokzijl. Ruststand 0-0.

WISSELS PAKKEN GOED UIT VOOR VVAK

Trainer Ben Batterink had bij aanvang van de tweede helft drie spelers die vorige week niet beschikbar waren ingezet en dat pakte goed uit. In de 46e minuut was het de ingevallen Jordi Mol die vrij mocht opkomen aan de linkerzijde en zijn voorzet werd door Erik Sieders keurig beheerst ingeschoten, 0-1. Hierna hadden Jordi Mol. Maurice Botter en Robin Zomer de kansen om de 2-0 te scoren maar ze misten de juiste precisie. Het spel werd grimmiger en de goed leidende scheidsrechter moest aan beide teams een aantal gele kaarten tonen. In de slotfase beperkte VVAK zich tot het verdedigen van de voorsprong en was SV Blokzijl een aantal keren dichtbij de gelijkmaker maar gelukkig was doelman Tristan Otten iedere keer de betrouwbare winnaar. Al met al heeft VVAK de goede reeks van de laatste weken weten voort te zetten met een benauwde overwinning. Over twee weken speelt VVAK de derby tegen buurtgenoot vv Tiendeveen.

Scheidsrechter: de heer Hassan uit Biddinghuizen.

Opstelling VVAK: Tristan Otten, Stef Krikken, Dylan Meinen, Vincent Drent, Marc Padding (46 Danny Kreuze), Maurice Botter (46 Joran Botter) , Erik Sieders, Daniel Botter, Robbin Zomer, Bastin Vrielink (46 Jordy Mol) , Jarnick Gresnigt.