• Alteveer/Kerkenveld.

  In een wedstrijd die in fases gelijk opgaand was, werd de rust bereikt met een 0-0 stand. In de tweede helft was VVAK een stuk effectiever dan de bezoekers en stond er negentig minuten een 2-0 stand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

  Henk Timmerman

  Beide trainers hadden de nodige personele problemen om met de juiste opstelling aan de wedstrijd te beginnen. VVAK begon slecht aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut hadden de bezoekers tweemaal de kans om te scoren door dom balverlies van VVAK maar gelukkig reageerde keeper Tristan Otten en zijn verdedigers attent. Het duurde tot de 15e minuut dat VVAK voor het eerst toe kwam aan een fatsoenlijke aanval die door spits Erik Sieders werd over gekopt. Enige minuten later een hoekschop van Jarnick Gresnight die door Robbin Zomer via een been van de tegenstander tot corner werd verwerkt. In de 37e minuut een mooie aanval van VVAK. Erik Sieders bediende op maat Joran Botter die zijn keiharde schot knap gered zag worden door keeper van Til. Enige minuten later werd Julian Logtenberg keurig vrijgespeeld en ging alleen af op de keeper waar hij helaas jammerlijk over zijn eigen benen struikelde en dus faalde. Beide teams zochten dus de thee op met een 0-0 ruststand.

  TWEEDE HELFT VVAK DOELTREFFEND

  Na een donderspeech in de rust van de jarige trainer Ben Batterink begon VVAK wel aanvallend aan de tweede helft. Maar ook de bezoekers hadden kleine scoringskansen die echter geen gevaar vormden voor keeper Tristan Otten. In de 54e minuut een beste kans voor Erik Sieders die zijn schot zag gepareerd door keeper van Til. Enige minuten later kwam VVAK toch op voorsprong. Na een mooie aanval belandde de bal bij aanvoerder Jarnick Gresnight die zichzelf prima vrij speelde en vervolgens via een simpele intikker de keeper kansloos liet en de 1-0 scoorde. Ook hierna had VVAK een sterke fase, mede door het inbrengen van good old en alles kunner Peter van de Vegt in de spits maar helaas geen goal, hoewel hij er zeer dicht bij was. In de slotfase probeerde SVBS ’77 het tij nog te keren maar het was in de 89e minuut toch de thuisploeg die via topscoorder Erik Sieders die uit een moeilijke hoek de 2-0 wist te scoren en dat werd in het schemer tevens de eindstand. Volgende week heeft VVAK een vrij weekend. Over twee weken volgt dan de laatste wedstrijd dit jaar, een inhaalwedstrijd uit tegen NKVV uit Dalerpeel.

  Scheidsrechter: de heer W. van Klinken uit Ter Apel.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Danny Kreuze, Vincent Drent, Bryan Koster, Stef Krikken, Joran Botter, Jarnick Gresnight, Maurice Botter(62 Peter van de Vegt) , Erik Sieders, Robbin Zomer (85 Michel Moes) , Julian Logtenberg (46 Bastin Vrielink).