• Alteveer/Kerkenveld.

  VVAK heeft tegen de nummer negen van de ranglijst, Blokzijl, de drie punten thuis weten te houden. De rust werd bereikt met een 3-0 stand. Na negentig minuten stond er in de schemering een 5-1 stand op het scorebord.

  Henk Timmerman

  De thuisploeg begon aanvallend aan de wedstrijd met al in de 4e minuut een gevaarlijke kopbal van Joran Botter die door keeper Stap werd gepakt. Enige minuten later kwam VVAK op voorsprong. Een prima voorzet van Joran Botter werd door Erik Sieders kiezelhard binnen geschoten. In de 16e minuut een mooie aanval via Robbin Zomer en Joran Botter die Sieders in staat stelde de 2-0 te scoren. Kort hierna hadden zowel Sieders als Leeuw van Blokzijl de pech dat beiden het houtwerk troffen. VVAK bleef aanvallen en in de 34e minuut was er een overtreding in het strafschopgebied van de gasten met een penalty tot gevolg. Erik Sieders liet de keeper kansloos en had zijn hattrick te pakken, 3-0. Vlak voor de rust had Blokzijl een goal verdiend maar aanvoerder Leeuw schoot snoeihard op de paal.

  MATIGE TWEEDE HELFT

  De mannen van trainer Ben Batterink kwamen goed uit de kleedkamer. Het was wederom Erik Sieders die een mooie aanval weer via Joran Botter afrondde en de 4-0 scoorde. In de 55e minuut scoorde Robbin Zomer de 5-0. Hierna wisselden beide trainers veelvuldig wat het spel niet ten goede kwam. In de 89e minuut kreeg Blokzijl toch nog de ere treffer. Een onnodig gegeven corner werd geschampt door Marc Padding en vervolgens door Jorn Mondria achter goalie Tristan Otten binnen geschoten. De prima leidende scheids Brands Smook floot kort hierna voor het einde van de wedstrijd. Door deze overwinning stijgt VVAK naar de 5e plaats op de ranglijst. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen vv Tiendeveen, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: M. Smook Brands.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Danny Kreuze(60 Sven Vrielink), Stef Krikken( 60 Peter van de Vegt), Maurice Botter, Mark Scholing, Joran Botter, Jarnick Gresnigt, Marc Padding, Robbin Zomer(60 Niels Vrielink), Julian Logtenberg, Erik Sieders (79 Gerjan Kamphuis).