• EXTRA TIJD KOST TIENDEVEEN 2 PUNTEN TEGEN VVAK

  12 nov 2023 Beheerder
 • Tiendeveen.

  In de derby tegen VVAK verspeelde Tiendeveen twee kostbare punten. In de 95ste minuut strafte VVAK het niet op slot schieten van de wedstrijd door Tiendeveen af met de gelijkmaker van Erik Sieders. Na een 0-1 ruststand door Danny Kreuze aangetekend kwam Tiendeveen door treffers van Sander Booijink en Kevin Lunenborg op voorsprong en leek de overwinning over de streep te trekken. Maar Sieders beslist anders in de extra tijd.

  Rudy Kleine

  Makkelijker spelen

  Na een aftastend begin had VVAK in de elfde minuut de eerste kans maar Julian Logtenberg schoot tegen Jaimy Seinen op, die de geschorste Lubbers verving bij Tiendeveen. Tiendeveen speelde iets gemakkelijker de bal rond maar er werden maar weinig kansen gecreëerd voor beide doelen. Jorden Fik leek de 1-0 binnen te schuiven maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Nadat VVAK na 30 minuten bijna eigen doel trof, had Ismaël Ucan geen geluk met zijn kopbal die met kunst en vliegwerk nog net voor de doellijn werd gestopt door doelman Tristan Otten. Vier minuten later draaide dezelfde Ucan weg bij zijn bewaker Marc Padding maar knalde rakelings naast. Erik Sieders zag zijn doelpunt voor de gasten afgekeurd worden omdat het van uit buitenspel positie werd gedaan. Toch namen de gasten kort daarna de leiding. Bij een hoekschop ging doelman Jaimy Seinen onder de bal door en Danny Kreuze strafte deze fout scorend af( 0-1). Nog voor rust leek Tiendeveen de opgelopen schade weg te schieten maar Robert Stille zag zijn schot via een verdediger vlak voor de doellijn weggewerkt. In de slotminuut van de eerste helft knalde Ismaël Ucan nog eens rakelings over, waardoor er met een 0-1 ruststand thee werd gedronken.

  Omgebogen naar voorsprong

  Tiendeveen trok het spel meer naar zich toe en kreeg mogelijkheden om langszij te komen. Eerst schoot Robert Stille net naast en de ingewisselde Kevin Lunenborg zag zijn schot nog net geblokt door een verdediger van VVAK. Jeffrey Boxma wist enkele VVAK spelers uit te spelen maar ook hij schoot rakelings voorlangs. In de 62ste minuut viel de gelijkmaker, na een hoekschop schoot Sander Booijink de bal tegen doelman Tristan Otten op maar de terugspringende bal werd op fraaie wijze met het hoofd alsnog tegen het nylon geknikt door dezelfde Booijink (1-1).Vijf minuten later schoot Ismaël Ucan de voorzet net te scherp voor het doel langs waardoor Jeffrey Boxma er net niet bij kon om af te ronden. Direct daarna knalde Erik Sieders namens VVAK op de goed reagerende doelman Seinen. Tiendeveen kwam kort daarna op voorsprong de rappe Ruthger Gort werd de flank opgestuurd en haalde de achterlijn en met een harde lage voorzet wist Kevin Lunenborg inkomend wel raad en knalde van dichtbij binnen (2-1). Yusuf Ucan maakte zijn eerste speelminuten vandaag en had bijna met het hoofd de wedstrijd op slot geknikt maar de bal vloog rakelings over. Robbin Zomer had ook zomaar VVAK weer langszij kunnen koppen maar de bal ging net buiten de staander naast. Ismaël Ucan had geen geluk bij zijn volgende actie in de 88ste minuut want hij zag zijn poging op de paal belanden waardoor VVAK nog steeds de aansluiting had.

  Toch gelijk.

  Ver in de extra tijd kwam VVAK alsnog langszij. In het alles of niets spel met alleen nog lange ballen het strafschopgebied van Tiendeveen bestoken viel de bal nog een keer in de voeten van Erik Sieders die met een ferme uithaal de gelijkmaker binnen zag vliegen. Tiendeveen zette nog een laatste aanval op, die afgestopt werd en meteen opnieuw met een lange haal richting strafschopgebied van Tiendeveen werd gespeeld waar ook nog bijna het laatste puntje verloren ging voor Tiendeveen maar doelman Jaimy Seinen pareerde knap de laatste doelpoging van de wedstrijd waardoor er twee kostbare punten verspeeld werden door de mannen van trainer Michel van Essen, die verzuimd hadden om de wedstrijd vroegtijdig in een onoverbrugbare stand te schieten.

  Scheidsrechter: de heer Wubbo Warrink.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Maurice Botter, Danny Kreuze, Marc Padding, Stef Krikken, Joran Botter, Mark Scholing, Jarnick Gresnigt, Erik Sieders, Robbin Zomer, Julian Logtenberg.

  Wissels: Bryan Koster, Joas Otten, Sven, Niels en Bastin Vrielink.