Johan van den Berg, lid van verdienste van VVAK, is op 22 maart overleden.

Omdat er nog geen voetbalclub in Alteveer-Kerkenveld was is Johan bij HZVV begonnen als B junior. Al vrij snel na de oprichting van een voetbalclub in Alteveer-Kerkenveld stapte hij over naar CSAK (nu VVAK). Hij is op 1 augustus 1962 lid geworden, Johan heeft jarenlang in het eerste elftal van VVAK gespeeld. “Bargie’ was bekend om zijn techniek. Toen hij wat meer op leeftijd kwam heeft hij nog jarenlang in het derde ‘veteranen elftal’ gespeeld. Een 20-tal jaren geleden heeft hij, met een speciaal door hem zelf georganiseerde wedstrijd, als voetballer afscheid genomen. Zijn loopbaan als voetballer werd toen weergegeven in een heel speciale uitgave van het clubblad de VVAK-er.

Naast voetballer heeft Johan als sponsor ook veel voor VVAK betekend. Hij was met een van zijn zaken niet alleen sponsor van ondere andere het eerste elftal, maar als ondernemer haalde hij ook nogal eens voordeeltjes binnen voor wat betreft de exploitatie van de kantine.

Johan had, al wat jaren, te maken met een afnemende gezondheid. Hij is op 21 maart overleden. We wensen de familie Van den Berg veel sterkte toe met dit verlies.

Wessel Prij