• Het is bijna zover, volgende week is dan eindelijk ons 60 jarig jubileumweekend. Wel een jaar later, maar toch. Wij als jubileumcommissie hebben er ontzettend veel zin in. In korte tijd hebben we toch nog het een en ander voor elkaar weten te maken. COVID-19 gaf namelijk wat onzekerheid, maar zodra alle seinen op groen stonden zijn we er met volle vaart mee bezig gegaan.

Zoals al eerder gezegd willen we dit graag met jullie als leden, supporters, sponsoren en dorpelingen vieren. Het programma is enige tijd geleden gedeeld via de verschillende kanalen. Je kunt het hier ook nog terugvinden -> https://www.vvakvoetbal.nl/vvak-jubileum-feestweekend

We starten op vrijdag 1 april met een officieel gedeelte. Ik kan bijna ruiken wat jullie gedachten hierover zijn, maar dat hoort er nu ook even bij. We moeten vooral onze 'oud' gedienden niet vergeten in deze, zij hebben natuurlijk de bouwstenen gelegd van onze mooie club. Nadat het officiële gedeelte is geweest, trappen we ook af met wat grappen en grollen. Tenminste, ik hoop dat Koop wat leuks in elkaar heeft gezet, dat hebben we hem namelijk wel gevraagd. We gaan het zien ;) Daarna volgt een verloting. We hebben verschillende leuke prijzen in de wacht gesleept. Van een dinerbon bij Il Gusto, een verrekijker, twee tickets voor de Vrienden van Amstellive of een lekkere droge worst, je kunt het winnen als je maar lootjes koopt. Er zit een hele leuke toffe 'hoofdprijs' bij en ik mag graag op reis gaan, maar ik gun het een ieder van jullie ook van harte. Lootjes kun je op de avond zelf kopen. Je kunt wat cash geld meenemen, maar ook middels een QR code kan betaald worden(verdomd hip zijn we ook). We hopen er op de vrijdag een leuke en gezellige avond van te maken, waar vooral tijd is voor een praatje, hapje en niet te vergeten een lekker biertje. Er is een pul beschikbaar waar jij je vrijwillige bijdrage in kunt deponeren.

Zaterdag 2 april is er vooral tijd voor de jeugd en senioren om eerst lekker te voetballen. Normaal gesproken probeert een vereniging vrijstelling te krijgen van de competitie wedstrijden, dat is ons helaas mislukt. We waren ons er iets te laat van bewust dat dit voor aanvang van de competitie al gebeuren moest. Maar goed, gezien COVID-19 en de vele wedstrijden die niet gespeeld konden worden, konden wij ons als commissie daar wel in vinden. We zijn niet voor niks een voetbalvereniging. Enkele senioren zullen het wel pittig hebben deze dag, sorry trainers en leid(st)ers. Voor de jeugd is er in de middag een activiteit namelijk Vossenjacht. Lekker door het dorp strunen om op zoek te gaan naar de vossen. De jongste jeugd onder begeleiding en de oudere op eigen initiatief. Om na afloop gezellig met zijn allen patat te eten. Ook voor degene die s'middags het Eerste elftal naar een overwinning aan het helpen zijn door hun tomeloze support, proberen we een lekkere hap te regelen. S'avonds begint de muziekavond. Een tijd terug kregen we een oproep van Splitt om in samenwerking met hen en RADIO538 een feestavond te organiseren. Voor ons was het al snel 1+1=2. Enige voorwaarde aan deze avond is om te betalen middels de Splitt app. Op Facebook heb ik al laten zien, hoe je dit kunt instellen. Belangrijkste nog om te vermelden is dat je niet persé onderdeel hoeft te zijn van een groep. Je kunt ook prima voor jezelf een biertje halen of voor anderen waar je op dat moment toevallig mee staat te praten. Je hoeft hiervoor dus niet steeds als groep zijnde iets te halen. Daarnaast voel je zeker niet bezwaard om vragen te stellen, je kunt terecht bij de jubileum commissie of de mensen van Splitt. Splitt is op zaterdag aanwezig tijdens het feest. Laat je vooral niet weerhouden door deze app, overal is een oplossing voor. Leukste aan deze avond is natuurlijk dat RADIO538 aanwezig is met een drive-inshow. Lekker een ouderwetse drive-inshow, de mensen die weleens de Alke bezochten weten dat dit altijd ontzettend gezellig was. Radio DJ Barend van Deelen zal komen draaien tijdens de piekuren en niet Menno Barreveld.. Deze laatste is van Q-music. Oeps foutje.... De bakplaat zal einde avond ook aangaan, zodat jullie met een volle buik richting huis kunnen.

Ik snap dat zondag 3 april veel mensen moeten bijkomen van de festiviteiten. Maar toch hebben we de keuze gemaakt om Gassen&Nassen 2.0 op te gaan zetten. Vorig jaar was het een geslaagde middag met een prachtige route waar je langs verschillende punten ging en ondertussen wat versnaperingen kreeg. Onderweg waren er wat vragen die je diende te beantwoorden. Dit jaar zijn het opdrachten die uitgevoerd moeten worden binnen een tijdsbestek van 2 uur. Degene die de meeste opdrachten goed heeft en binnen dit tijdsbestek weer op locatie is teruggekeerd, is ook de winnaar en krijgt een leuke prijs. Ook dit jaar krijg je weer versnaperingen voor onderweg mee bij de start en zijn er enkele punten waar je langs moet rijden om dat eten te bemachtigen. Kosten per auto zijn 10 euro, neem dit a.u.b. gepast mee.

En dan was dat al weer het einde van het jubileum weekend, kan snel gaan zeg. Maar om toch in jubileum sferen te blijven hebben we ook nog de Familiedag op 11 juni, een Wampex in September/Oktober en een bezoek aan FC Emmen op de agenda staan. Meer info over deze activiteiten volgt na het jubileum weekend.

Vergeet ik bijna te zeggen, dat een laatste opgave nog mogelijk is tot morgen 23 maart voor de Vossenjacht & Gassen&Nassen 2.0. Stuur je opgave naar kantine.vvak@gmail.com

Tot 1 april, geen grapje!!

Noëlle Batterink, Menno Buijs, Jimmy Zwiep, Marco Jonkman, Ingrid Kleine en Jolanda Kat