• Komst schaduwcompetitie indien reguliere competitie niet wordt hervat

  10 feb 2021 Beheerder
 • Voetbal neutraal

  HOOGEVEEN – Het is nog altijd onduidelijk of en hoe de reguliere voetbalcompetitie zal worden hervat. Vooruitlopend op een negatief besluit ontstaan er inmiddels allerlei initiatieven om te komen tot schaduwcompetities. Zo ook in onze regio. Inmiddels hebben een aantal clubs zich aangesloten bij een initiatief waarbij er gespeeld wordt in drie poules op verschillende niveaus.

  “We hebben een opzet bedacht waarbij we komen tot zoveel mogelijk derby’s en dus ook korte reisafstanden”, vertelt mede-initiatiefnemer Gerjo Stegeman. “Hierbij hebben we gekeken naar het niveau waarop ploegen spelen.

   

  Poules
  De eerste poule bestaat uit de Drentse hoofdklassers Hoogeveen zondag, Noordscheschut, HZVV, Alcides, Emmen en eersteklasser VKW.
  De tweede poule bestaat uit clubs uit de gemeente Hoogeveen die spelen op het niveau van de tweede en derde klasse. “Die hebben we allemaal benaderd”, vertelt Stegeman. “Uiteindelijk zijn we gekomen tot een prachtige poule met HODO, Hollandscheveld, SC Elim, SV Pesse, Hoogeveen zaterdag en HZVV 2.” De Weide had zich al aangesloten bij een ander initiatief.
  Tot slot is er een derde poule samengesteld met vierde- en vijfdeklassers. Hieraan zullen VVAK, SCN, VCG, Tiendeveen, Noordscheschut 2 en NKVV deelnemen.

  Opzet
  De opzet zal in alle poules hetzelfde zijn. “Dat is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare tijd. Uitgangspunt is dat alle ploegen een hele competitie spelen met een uit- en thuiswedstrijd in mei en juni. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan kunnen we altijd nog schakelen naar een halve competitie”, aldus Stegeman, die tot slot nadrukkelijk benadrukt dat het initiatief alleen doorgaat als de reguliere competities komen te vervallen.

  Poule 1:

  Alcides
  Emmen
  Hoogeveen zondag
  HZVV
  Noordscheschut
  VKW

  Poule 2: 

  HODO
  Hollandscheveld
  SC Elim
  Hoogeveen zaterdag
  HZVV 2
  Pesse

  Poule 3:

  SCN
  Tiendeveen
  VCG
  VVAK
  Noordscheschut 2
  NKVV