• Alteveer/Kerkenveld.

De nummer 2 van de ranglijst Nagele, met slechts 3 punten achter koploper MSC, tegen de nummer 9 VVAK. Na een doelpuntrijke eerste helft werd met een verrassende 2-2 de thee opgezocht. Nagele stelde in de tweede helft orde op zaken en zo stond er na negentig minuten een 3-4 eindstand op het scorebord in het voordeel van Nagele.

Door Henk Timmerman.

In de heenwedstrijd had VVAK een blamerende nederlaag geleden van maar liefst 8-0. Deze wedstrijd zou gelukkig totaal anders verlopen. De gasten uit Nagele schoten uit de startblokken en al in de 2e minuut moest keeper Tim Stille een bal van de schoen plukken van Thomas Koene. De volgende aanval van Jeroen van de Vijgh verdween via een bekeken lob over de goal. Tegen de verhouding in kwam VVAK in de 15e minuut toch op voorsprong. Een prima aanval via Erik Sieders belandde bij Joran Botter die 2 man uit kapte en keeper Miedema het nakijken gaf. Kort hierna verdubbelde VVAK zelfs de voorsprong. Het was topscoorder Erik Sieders die na balverlies van Nagele attent reageerde en de 2-0 scoorde. Hier hadden de bezoekers niet op gerekend en het tempo werd opgeschroefd. VVAK werd terug gedrongen en de verdediging met aan het hoofd Peter van de Vegt moesten handelend optreden. Ook keeper Tim Stille moest al zijn kwaliteiten tonen bij kansen van Thomas Koene en Pim Withaar. In de 39e minuut viel de aansluitingstreffer. Een voorzet werd door Sander Koene achter Stille gekopt. Op slag van rust moest spits Erik Sieders met een vervelende knieblessure van het veld worden gedragen. De volgende domper was een verdedigingsfout van VVAK die wederom door Sander Koene werd afgestraft. Beide teams zochten de thee op met een ruststand van 2-2.

Bij aanvang van de tweede helft een getergd Nagele die zo snel mogelijk een goal wilde maken. VVAK moest zich beperken tot verdedigen. In de 52e minuut was het Luc de Buck die van grote afstand keeper Stille in de verre hoek verraste en de 2-3 scoorde. Enig minuten later was het dezelfde de Buck die de verdediging van VVAK uitspeelde en de 2-4 scoorde. Vanaf de aftrap was het de hard werkende Joran Botter die Dyon Bruins op maat bediende en hij scoorde beheerst de 3-4. Ook hierna had Nagele een aantal beste kansen maar gescoord werd er niet meer. Al met al een puike partij van de mannen van trainer Rolf Drent en een verdiende overwinning voor de bezoekers uit Nagele. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen vv Steenwijk.

Scheidsrechter: Marco Smook Brands.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins( 40 Robbin Zomer), Peter van de Vegt, Rutger Fransen, Joran Botter, Mathijs Drent, Danny Kreuze, Erik Sieders (46 Michel Moes), Dyon Bruins, Gerjan Kamphuis (68 Maurice Kosters), Julian Logtenberg.