• Onze Club

    V.V.A.K. (Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld)

    VVAK heeft ruim 300 leden en neemt deel aan de (zaterdag)competitie van de KNVB met 3 senioren– en dames elftal. Het eerste heren senioren elftal komt uit in de 5e klasse en het dames elftal in de 3e klasse. Verder neemt VVAK zowel met een dames- als een herenteam deel aan de 7×7 competitie welke op een aantal vrijdagavonden wordt afgewerkt. De jeugd is vertegenwoordigd in alle categorieën van de KNVB competitie. Het streven daarbij is de jeugd zoveel als mogelijk op het eigen niveau en met leeftijdsgenoten te laten spelen. Dit blijkt als kleine dorpsvereniging steeds moeilijker. Het heeft geleid voor wat betreft de A, B en C- junioren tot een samenwerkingsverband met de verenigingen Zuidwolde en ZZVV, welke als JVZ (Jeugd Voetbal Zuidwolde) meedoen aan de competitie.
    Er kan al vanaf 6 jaar gevoetbald worden en er is zelfs al een mogelijkheid om als 4-jarige een keer per maand te trainen bij kaboutervoetbal.
    Door middel van sponsoring zijn er tenues beschikbaar voor alle teams en elftallen.


    VVAK speelt op het sportpark ‘t Zandmeer aan de Jan Haarstraat in Kerkenveld. Daar liggen 3 trainingsvelden, 1 pupillenveld en 2 seniorenvelden. Het hoofdveld is verlicht, zodat ook in de avonduren wedstrijden gespeeld kunnen worden. Verder heeft het hoofdveld een kleine tribune. Een van de speelvelden is alleen geschikt en bestemd voor de E – en F pupillen. Dat veld is iets groter dan een half senioren speelveld. Het clubhuis is voorzien van een 7-tal kleedkamers, kantine en bestuurskamer.