• Steenwijk.

  In de uitwedstrijd tegen vv Steenwijk heeft VVAK zijn 5e nederlaag op rij geleden. In een niet hoogstaande wedstrijd stond de thuisclub na 45 minuten op een 2-0 voorsprong. Na negentig minuten floot de debuterende scheidsrechter Prins af met 3-0 stand in het voordeel van vv Steenwijk.

  Henk Timmerman.

  Trainer Rolf Drent moest maar liefst 7 basis spelers missen en moest daardoor starten met een mix van spelers van VVAK 1 en VVAK 2. De thuisclub zocht van vanaf de aftrap de aanval en al in de 3e minuut ging captain Wessel Busscher alleen op keeper Deon Smits af maar zijn schot ketste af op de goalie. Na 10 minuten was er eindelijk een prima aanval van VVAK via de ijverige Joran Botter, echter zijn schot werd gered door keeper Remmerswaal. Halverwege had VVAK op voorsprong moeten komen. Een uitstekende aanval opgezet door Joran Botter werd door Robbin Zomer op 5 meter van het doel huizenhoog overgeschoten. Enige minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een aanval over meerdere schijven werd door Brian van Meerwijk keurig afgerond. Steenwijk bleef op jacht naar de 2-0 en die viel in de 30e minuut. Winchell Keus liet keeper Smits kansloos na slecht verdedigen van VVAK zijde. Na nog diverse reddingen van keeper Deon Smits werd de thee opgezocht met een 2-0 ruststand.

  Bedenkelijk niveau tweede helft.

  In de tweede 45 minuten viel er voor het publiek weinig te genieten. vv Steenwijk had niet meer de macht om de voorsprong uit te breiden en VVAK had diverse spelers in de gelederen die ook donderdagavond al hadden gespeeld. Het spel speelde zich veelal op af het middenveld met af en toe een doelpoging. Wel geteld 2 kansen voor beide teams. In de 76e minuut was er een mooie aanval via Dyon Bruins die op maat Rutger Fransen bediende maar helaas wist Fransen de aansluitingstreffer niet te verzilveren. Twee minuten later werd invaller Moes eruit gelopen door Brian van Meerwijk die keeper Smits kansloos liet en de 3-0 scoorde wat tevens de eindstand werd. Een verdiende overwinning voor ex derde klasse zondag vv Steenwijk die door dit resultaat nog volop in de race is voor de nacompetitie. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Espel, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: de heer R. Prins.

  Opstelling VVAK: Deon Smits, Peter van de Vegt, Martin Overgaauw, Rutger Fransen, Danny Kreuze, Joran Botter, Maurice Kosters(46 Michel Moes), Dennis Overgaauw, Robbin Zomer, Dyon Bruins, Gerjan Kamphuis( 46 Mark Scholing).