• Na een lange winterstop van maar liefst twee maanden was VVAK de gastheer van SC Espel uit de gemeente Noordoostpolder. In de eerste helft scoorden beide teams 1 keer zodat de thee werd opgezocht met een 1-1 stand. In de tweede helft vielen er geen goals te noteren en dus werd de ruststand ook de eindstand.

  Henk Timmerman

  Beide teams begonnen door diverse personele problemen niet compleet aan de hervatting van de tweede seizoenshelft. VVAK moest zelfs een basisplaats inruimen voor de jonge debuterende keeper Michiel Sok, die trouwens zijn doel zeer verdienstelijk heeft verdedigd. Met wind voordeel speelde VVAK volop de aanval en dat had al in de 6e minuut succes. Een strak genomen corner van Joran Botter werd door spits Erik Sieders ingekopt en met wat hulp van keeper Langendijk die de bal onhandig een laatste zetje gaf stond de 1-0 ietwat gelukkig op het scorebord. Ook hierna waren de mannen van trainer Ben Batterink, die zijn contact met een jaar heeft verlengd, op de helft van de tegenstander te vinden met diverse kleine mogelijkheden. Op de flanken werd Erik Sieders een aantal keren goed bediend maar hij had het vizier vandaag niet op scherp staan. In de 34e minuut viel de gelijkmaker. De goed leidende scheidsrechter zag een lichte overtreding net binnen de zestien en floot voor een penalty tot ontsteltenis van de trouwe aanhang. Corney Luk liet zich deze kans niet ontnemen en keeper Sok moest de gang naar het net maken, 1-1. Beide teams scoorden in het verdere verloop niet en gingen de rust in met een 1-1 stand.

  TWEEDE HELFT VAN BEIDE TEAMS ZEER MATIG

  Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Helaas voor het aanwezige publiek viel er weinig te genieten in de tweede helft. Beide teams leden veelvuldig balverlies en voor de goals waren er spaarzame doelpogingen. Er was vaak sprake van hotze knots voetbal van beide kanten. Halverwege de tweede helft werd een vrije trap onschadelijk gemaakt door keeper Sok en aan de overzijde kopte Sieders naast de goal. In de ultieme slotfase drong VVAK wel aan maar dat leverde helaas geen winnende goal op en dus werd de ruststand ook de eindstand. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Alcides uit Meppel, aanvang 17.00 uur.

  Scheidsrechter: de heer R. Koole uit Oldemarkt.

  Opstelling VVAK: Michiel Sok, Vincent Drent, Dylan Meinen, Marc Padding (68 Stef Krikken), Danny Kreuze, Joran Botter, Erik Sieders, Maurice Botter, Robbin Zomer, Bastin Vrielink (68 Nick van den Berg), Daniel Botter (64 Joas Otten).