• Alteveer/Kerkenveld.

  VVAK heeft tegen hekkensluiter Nieuw Balinge niet weten te winnen. Onder slechte weersomstandigheden met een volle tribune werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na negentig minuten stond er in de schemering een 1-1 stand op het scorebord.

  Henk Timmerman

  VVAK begon wederom met vele invallers aanvallend aan de wedstrijd. Schoten van Robbin Zomer en Julian Logtenberg werden keurig gepareerd door good old keeper van Zwol van Nieuw Balinge. In de 23e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schot van Maurice Botter werd door een verdediger van de gasten van richting veranderd en liet keeper van Zwol kansloos, 1-0. Ook hierna had VVAK diverse kansen om te scoren, maar de voorhoede had het vizier niet op scherp staan. De geblesseerde topscoorder Erik Sieders werd node gemist vandaag. In de 33e minuut kwam de ploeg van trainer Henk van Klinken op gelijke hoogte. Op links werd Damian Kroezen aangespeeld en vanaf randje zestien liet hij keeper Tristan Otten kansloos en dat betekende 1-1 wat tevens de ruststand werd.

  TWEEDE HELFT GELIJK OPGAANDE WEDSTRIJD

  Beide teams wensten zich niet neer te leggen bij een gelijke stand met voor beide doelen diverse mogelijkheden. Een schot van afstand werd door keeper van Zwol los gelaten maar de verdediging van Nieuw Balinge reageerde alert. In de 55e minuut kwam de vijftienjarige Kevin Pol in het veld voor de bezoekers en hij maakte het de verdediging soms knap lastig. Halverwege de tweede helft had Robbin Zomer de 2-1 op zijn schoen maar vrij voor de keeper schoot hij te gehaast over de goal. Aan de andere kant moest Tristan Otten ook een paar keer zijn kwaliteiten tonen. In de 78e minuut werd VVAK een glaszuivere goal door de neus geboord. Invaller Peter van de Vegt werd prima vrij gespeeld en scoorde schitterend, maar de assistent scheidsrechter van Nieuw Balinge meende buitenspel te hebben geconstateerd en scheidsrechter Slagter annuleerde tot ontsteltenis van de VVAK aanhang de treffer. Ook na deze teleurstelling had VVAK via Robbin Zomer en Peter van de Vegt kansen om op voorsprong te komen. Blessuretijd werd nauwelijks bijgeteld zodat de mannen van trainer Ben Batterink teleurgesteld met het gelijke spel de warme douches opzochten. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen NKVV uit Dalerpeel, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: de heer J. Slagter uit Meppel.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Stef Krikken, Vincent Drent, Maurice Botter, Marc Padding, Dylan Meinen (64 Daniel Botter), Joran Botter, Bastin Vrielink (64 Peter van de Vegt) , Jarnick Gresnigt, Robbin Zomer, Julian Logtenberg (64 Bryan Koster).