• TIENDEVEEN KLOPT VVAK.

  12 feb 2023

 • Tiendeveen.

  In de derby tussen Tiendeveen en VVAK, wisten de mannen van trainer Michel van Essen een vrij simpele 3-0 overwinning te behalen. Trainer Ben Batterink van de gasten had zijn volledige basis voerhoede niet tot zijn beschikking. Dit had tot gevolg dat het slagvaardiger Tiendeveen de hele wedstrijd de overhand had. Na een 1-0 ruststand werd het in de slotseconden nog een ruime 3-0 overwinning voor Tiendeveen.

  Gretiger

  Na een minuut stilte i.v.m. de zware aardbevingsramp in Syrië en Turkije werd er begonnen aan de wedstrijd. Tiendeveen miste ook enkele spelers maar trainer Van Essen had het belang van deze wedstrijd goed overgebracht, want beide teams stonden er goed voor in de tweede periode en zijn mannen begonnen gretig aan de wedstrijd. Het resulteerde na aan beide kanten een klein kansje na acht minuten in de openingstreffer. Jeffrey Boxma speelde de opkomende Yoran Duman net binnen het strafschopgebied met een breedtepass vrij. Duman aarzelde niet en met een geplaatste bal in de verre hoek verdween de bal achter de kansloze doelman Tim Stille (1-0). Na amper een kwartier spelen kwam Umit Gokkaya tot een vrije schietkans maar zijn schot werd simpel gepakt door dezelfde Stille. Vier minuten later had VVAK een mogelijkheid om langszij te komen maar Erik Sieders knikte de bal van dichtbij over. Robert Stille schampte met het hoofd een voorzet van Jeffrey Boxma ook net te weinig waardoor de bal bij de tweede paal naast ging. Na 25 minuten reageerde doelman Tim Stille met een schitterende reflex op de inzet van de vrij komende Sander Booijink die zijn poging gestopt zag worden via de benen van deze doelman. Danny Kreuze ging op zo’n 25 meter achter de toegekende vrije bal voor VVAK staan maar Sander Lubbers kon de harde inzet gemakkelijk grijpen. Sander Booijink knalde voor Tiendeveen ook nog eens weer op het vijandelijke doel maar Tim Stille maakte deze poging ook knap onschadelijk. Zo gingen beide team met een 1-0 stand aan de thee.

  Beslissing

  VVAK had meteen na rust haast de gelijkmaker binnen gelegd maar Sander Lubbers was attent bij het schot van de ingewisselde Niels Vrielink en hield zijn doel schoon. Nadat Michel Moes nog een keer met het hoofd Lubbers testte die goed ingreep viel de beslissing eigenlijk in de wedstrijd. De sterk opkomende Yoran werd met een diagonale pass van de andere flank bediend door Dominique Wiffers en vanaf de achterlijn ketste zijn voorzet via een verdediger met een boog over de kansloos geworden doelman Stille bij de tweede paal binnen (2-0). Het spel vervlakte aardig, omdat Tiendeveen niet echt door drukte en VVAK niet bij machte was veel gevaar te stichten. Toch hadden de gasten een kans op de aansluiting in de 70ste minuut maar Erik Sieders zag zijn schot nog net voor de doellijn weggehaald door Ronald Zevenberg waar Lubbers was gepasseerd. Vervolgens raakte VVAK-doelman Tim Stille geblesseerd toen hij bij een poging tot een snelle spelhervatting in botsing kwam met Veron Benjamins. Stille probeerde de wedstrijd nog uit te spelen maar Batterink nam hem in bescherming door hem te vervangen. Noodgedwongen nam veldspeler Gerben Mennink plaats onder de lat. Jeffrey Blom kreeg al snel daarna de kans om Mennink te passeren maar in de één op één situatie maar Gerben Mennink greep goed in. Erik Sieders kreeg namens de gasten nog een goede kans maar hij liet de bal van zijn voet springen vlak voor de doellijn waardoor de bal achter hobbelde. Nadat Dominique Wiffers nog een keer voorlangs knalde vanaf de linkerflank werd in de extra tijd de eindstand bepaald door Ruthger Gort, die alleen op VVAK-doelman Mennink aan kon en deze met een bekeken bal passeerde . Deze derde treffer was meteen de wedstrijd afgelopen, want scheidsrechter Jeen Wijnja uit Lemmer liet de aftrap niet meer nemen.


  Verdiende overwinning
  Al met al was het een verdiende overwinning voor Tiendeveen, die hierdoor nog in de race is voor de tweede periodetitel. Hierin werd VVAK gepasseerd en hebben de mannen van trainer Van Essen de tweede plaats ingenomen achter Steenwijker Boys, die de eerste periode al hebben gewonnen. VVAK is door deze nederlaag de ze tweede positie kwijt geraakt.

  Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Vincent Drent, Bryan Koster, Peter van de Vegt, Rob van den Berg, Erik S ieders, Marc Padding, Danny Kreuze, Gerben Mennink en Bastin Vrielink.

  Reserves: Mark Scholing, Michel Moes, Maurice Botter en Niels Vrielink.