• V.V.A.K. verliest ook laatste bekerwedstrijd.

    18 sep 2022
  • Alteveer/Kerkenveld. Ook in de laatste wedstrijd van de bekercompetitie heeft VVAK de derde nederlaag geleden tegen SVN’69 uit Nijeveen. Met rust was het 0-2 voor SVN’69 en na negentig minuten voetballen was de eindstand 1-3 voor SVN’69.
    Gerard Zwiers.
    De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen SVN’69 op voorsprong dacht te komen. maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Vervolgens speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af, SVN’69 had veelvuldig balbezit maar wist niet tot een doelpoging te komen. Het was pas in de 20ste minuut dat er een doelrijpe situatie ontstond. Gerben Mennink werd, met een steekbal, gegeven door Tristan Vredenborg, vrij voor de keeper gezet, de keeper wist met zijn voet te redden en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Echter twee minuten later was er toch opeens een doelpunt uit de lucht vallen, een als voorzet bedoelde bal waaide onhoudbaar voor de VVAK keeper in het doel. Hierna werd SVN’69 sterker en in de 25ste minuut was er een scrimmage in het doelgebied van VVAK en drie maal kwam Tim Stille als winnaar uit de bus. In de 43ste minuut moest de VVAK doelman toch de 0-2 toestaan, het was het Joost Vriend die de 0-2 ruststand liet aantekenen.
    Na de rust kwam VVAK goed uit de startblokken en dit resulteerde in een aantal kansen in de eerste minuten na aanvang. Het was weer Gerben Mennink die net als voor rust alleen voor de keeper gezet, en ook dit keer kwam de SVN’69 keeper weer als winnaar uit de bus. Ook in de 48ste minuut wist VVAK een opgelegde kans niet te verzilveren. Remco Benjamins probeerde de bal in het doel te koppen maar kreeg deze verkeerd op zijn hoofd en de bal kwam tegen de benen van de inlopende Dyon Bruins, maar de bal rolde vervolgens voor VVAK aan de verkeerde kant van de paal langs. Het was pas in de 56ste minuut dat VVAK tot scoren kwam. Een op maat gegeven voorzet van Robbin Zomer werd door Dyon Bruins op fraaie wijze ingekopt. Hierna gaf SVN’69 geen kansen meer weg en probeerden ze de voorsprong uit te bouwen, en dit lukte nog één keer. In de 89ste minuut wist Bram van den Heuvel de 1-3 in te schieten uit een strafschop, wat tevens de eindstand was.