• VVAK heeft in de thuiswedstrijd tegen Steenwijker Boys een gevoelige nederlaag geleden. Na 45 minuten gingen beide teams de rust in met een 1-1 stand op het scorebord. Na negentig minuten stond er een 2-4 stand op het scorebord en kon Steenwijker Boys haar 3e overwinning bijschrijven.

  Door Henk Timmerman.

  Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd met voor beide goals geen doelrijpe kansen. De thuisploeg kreeg een drietal corners te nemen die iedere keer een makkelijke prooi werden voor keeper Lennart Burgmeijer van Steenwijker Boys. Toch kwam VVAK in de 12e minuut op voorsprong. Een prima voorzet van Dyon Bruins werd snoeihard ingekopt door Robbin Zomer. Ook de bezoekers uit Steenwijk kregen een aantal mogelijkheden maar keeper Tim Stille redde bekwaam. Aan de ander kant was de snelle Dyon Bruins met zijn voorzetten een plaag voor de defensie van Steenwijker Boys. Uit een van de voorzetten presteerde Robbin Zomer het om binnen 5 meter naast de goal te koppen. Ook topscoorder Erik Sieders had halverwege de eerste helft 2 beste schietkansen die onschadelijk werden gemaakt door de sluitpost van Steenwijker Boys. Op slag van rust een tegenvaller voor VVAK want vanuit een corner scoorde Gerard Kloeten de 1-1.

  TWEEDE HELFT EEN ONZICHTBAAR VVAK

  De eerste 10 minuten van de tweede helft viel er zeer weinig te beleven voor de toeschouwers. Veel balverlies van de zijde van VVAK en het leek erop dat de thuisclub haar kruit had verschoten. Het wachten was dan ook op een goal en die kwam er voor de bezoekers. Een groot misverstand in de VVAK verdediging eindigde met een eigen goal in de 58e minuut van Mathijs Drent. Nog geen 2 minuten later was het wederom Kloeten die vanaf 30 meter een van richting veranderde bal achter de verbouwereerde doelman Stille zag ploffen en dat betekende 1-3. Eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld. VVAK was niet meer bij machte om de aansluitingstreffer te produceren. In de eindfase vielen er nog 2 goals te noteren. Gerald Kloeten van Steenwijker Boys maakte zijn hattrick compleet en scoorde de 1-4. In de 89e minuut bepaalde Robbin Zomer met een kopbal de eindstand op 2-4 in het voordeel van Steenwijker Boys. Al met al, zeker gezien de tweede helft, een verdiende overwinning voor de boys uit Steenwijk. Volgende week gaat VVAK voor het eerst in de historie op bezoek bij Nagele in de Noord Oostpolder, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: M. Aarnink uit Raalte.

  Man van de wedstrijd: geen.

  Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Mathijs Drent, Joran Botter, Vincent Drent, Dylan Meinen, Erik Sieders, Marc Padding, Robbin Zomer, Melvin Benjamins (66 Remco Kat), Dyon Bruins ( 81 Rutger Fransen).