• Emmer-Compascuum. De eerste competitie wedstrijd tegen CEC was met rust 0-1 door een doelpunt van Robbin Zomer, gezien naar de kansen die CEC liet liggen in de beginfase was dit onterecht. Na rust wist CEC de gelijkmaker uit een strafschop te maken, zodat de wedstrijd eindigde in 1-1.
    Gerard Zwiers.
    CEC dat vorig seizoen nog in de derde klasse op zondag speelde zou een zware tegenstander zijn. Ook RTV Drenthe was aanwezig met camera voor het tv programma “Onze Club”. CEC kwam sterk uit de startblokken maar de eerste kans was een cadeautje van VVAK keeper Tim Stille. Deze speelde binnen een minuut een terugspeel bal zo in de voeten van de CEC spits, deze wist het cadeautje echter niet uit te pakken en kon Tim Stille alsnog zijn eigen fout herstellen. Ook na acht minuten kwam de CEC spits weer alleen voor het en weer kwam Tim Stille als winnaar uit de bus en bleef de stand ongewijzigd. Ook hierna kwamen er kleine kansen voor CEC maar de afronding was meestal veel te gehaast en hierdoor onzuiver, veel ging over of ver naast. VVAK kwam niet veel aan aanvallen toe en kwam er sporadisch uit. Uit een corner kreeg VVAK een mogelijkheid omdat de CEC keeper onder de bal doorging maar men wist hier niet van te profiteren. Maar in de 35ste minuut kwam VVAK op voorsprong, waar gezien de kansen CEC op voorsprong zou moeten staan. Een verre uittrap van Tim Stille op Dijon Bruins, die er de CEC verdediging uitliep en goed inschoot. De keeper sloeg de bal voor de voeten van Robbin Zomer en deze deponeerde de bal in het net 0-1. VVAK hield makkelijk stand en kon gaan rusten met de 0-1 voorsprong.
    Na rust probeerde CEC de bakens te verzetten maar de VVAK verdediging gaf weinig kansen weg. CEC voerde de druk op en in de 64ste minuut kwam de gelijkmaker tot stand. Een steek pass achter de VVAK verdediging viel deze keer wel goed, en de spits van CEC had vrije doortocht richting het doel. Ondanks dat hij werd echter vastgehouden door laatste man Remco Benjamins wist hij het doelpunt te maken, maar voor de bal over de doellijn liep floot de scheidsrechter voor een overtreding. Dit resulteerde in de gelijkmaker en een rode kaart voor Remco Benjamins. Hierna probeerde CEC alsnog de volle winst binnen te halen maar ook met 10 man bleef VVAK goed spelen. Veel kansen werden niet meer weggegeven en zo wist VVAK een zwaar bevochten, maar verdiend punt mee te nemen uit Emmer-Compascuum. Zaterdag a.s. speelt VVAK om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen Tiendeveen.
    Opstelling VVAK: Gerben Mennink (65 min. Rob v.d. Berg), Remco Benjamins, Tim Stille, Marc Padding, Dijon Bruins (80 min. Bastiaan Vrielink), Danny Kreuze, Vincent Drenth, Robbin Zomer, Joran Botter, Bryan Koster, Tristan Vredenborg.