• Dalerpeel.

VVAK heeft de goede lijn van de laatste weken weten door te trekken. Na 45 minuten werd de thee opgezocht met een 0-0 stand. In de tweede helft kreeg het vele publiek op het schitterende vernieuwde complex van NKVV waar voor zijn geld met veel doelpunten. Na negentig minuten stond er een verdiende 1-4 op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Vooraf werd al gesteld dat een zege van VVAK zou betekenen dat de bezoekers een plaatsje zou stijgen op de ranglijst en daardoor NKVV kon passeren. Bij aanvang bleek dat NKVV geen enkele wissel speler had op de bank. Die moesten van NKVV 2 komen. Beide teams begonnen aanvallend aan de wedstrijd met direct al een kans voor Jessie Katerberg maar keeper Stille van VVAK reageerde attent. Aan de andere kant moest keeper Mike Deuten een aantal keren handelend optreden met schoten van Dyon Bruins en Erik Sieders. De grootse kans was voor Damien Pol die na geknoei in de achterhoede van VVAK eerst tegen de keeper aan schoot en vervolgens de lat raakte. In de 18e minuut was VVAK bijna succesvol maar in een hachelijke situatie kopte Ramon Olde net over zijn eigen goal. Enige minuten later raakten keeper Deuten en spits Sieders elkaar in een duel om de bal met gelukkig geen ernstige gevolgen. Beide teams gingen aan de thee met een 0-0 stand.

TWEEDE HELFT VEEL DOELPUNTEN

In de 47e minuut een vrije bal voor NKVV. Jessie Katerberg schoot nipt naast de muur in handen van keeper Stille. Enige minuten later ging Niek Hilbink na een overtreding van VVAK in de fout en trapte na. De zwak leidende scheids had vanmiddag zijn eigen regels en gaf Hilbink slechts een gele kaart waar normaal rood zou volstaan. Later in de wedstrijd kreeg hij na een onschuldige overtreding alsnog zijn 2e gele kaart en kon hij voortijdig gaan douchen. In de 61e minuut scoorde Dyon Bruins na slecht uitverdedigen van NKVV de 0-1. Een minuut later een grote kans voor Damien Pol. Alleen voor de keeper werd Stille de winnaar. Ook keeper Deuten van NKVV plukte in een 1 op 1 situatie de bal van de schoen van Dyon Bruins. In de 76e minuut kwam NKVV op 1-1. Een vrije bal vanaf 20 meter werd door Tom Hilbink rakelings naast de muur in het doel van de verbouwereerde Stille geschoten. Vanaf de aftrap onmiddellijk een antwoord van VVAK. Erik Sieders omspeelde diverse tegenstanders en legde de bal breed op Dyon Bruins die beheerst de 1-2 scoorde. De slotfase was duidelijk voor VVAK dat conditioneel sterker bleek. Keeper Deuten solliciteerde nog naar een rode kaart door keihard een bal op de rug van de spits van VVAK te gooien. Zoals gezegd de scheids had zijn eigen regels en wuifde het voorval weg, een rode kaart was de enige juiste beslissing geweest. Het slotakkoord was voor topscoorder Erik Sieders van VVAK weggelegd. Hij scoorde na goed aangeven van invaller Michel Moes de 1-3 en in blessuretijd na heel veel gegeven ruimte van NKVV de 1-4. Dit betekent na een teleurstellend begin van de competitie de derde overwinning op rij voor VVAK. Volgende week is het (uitgestelde) driedaagse feest bij VVAK. Vorig jaar bestond VVAK op 1 april 2021 namelijk 60 jaar. Maar natuurlijk wordt er ook gevoetbald en wel een thuiswedstrijd tegen SVBS ’77, aanvang 14.30 uur.

Scheidsrechter: de heer Koerntjes.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Peter van de Vegt, Danny Kreuze, Marc Padding, Dylan Meinen, Gerjan Kamphuis ( 60 Jeroen Berends), Joran Botter, Dyon Bruins (87 Michel Moes) , Robbin Zomer (74 Maurice Kosters), Erik Sieders.