• Alteveer/Kerkenveld.
    In de eerste thuiswedstrijd van de competitie kwam VV Steenwijk op bezoek. In een rommelige wedstrijd werd er gerust met 0-1. In de tweede helft scoorde VV Steenwijk nog drie maal en stond er na 90 minuten een 0-4 eindstand op het scorebord.

Door Gerard Zwiers.

VVAK begon goed aan de wedstrijd en had in het eerste kwartier enkele leuke aanvallen over de rechter kant. Uit één zo’n aanval bracht Joran Botter de bal voor en de VV Steenwijk keeper liet de bal uit de handen vallen, precies voor de voeten van Erik Sieders. Echter een verdediger was nog net in staat om de bal voor zijn voeten weg te schieten zodat uit de kans op de 1-0 verkeken was.
    Ook VV Steenwijk liet van zich zien, na het veroveren van de bal in de 14de minuut kreeg de spits van VV Steenwijk na een goede voorzet een grote kans om de score te openen. Door goed optreden van VVAK keeper Tim Stille werd de kans niet omgezet in een doelpunt. VVAK leed veelvuldig balverlies op het middenveld en VV Steenwijk kwam dan met veel spelers op snelheid richting het VVAK doel. Uit één zo’n situatie was het raak voor VV Steenwijk, na weer slordig balverlies op het middenveld kon Maarten de Graaf van VV Steenwijk de bal onderscheppen en deze klopte de VVAK verdediging op snelheid en vrij voor de VVAK keeper werd de 0-1 gescoord. Na de treffer probeerde VVAK wel om de gelijkmaker te realiseren maar gevaarlijk voor het doel van VV Steenwijk werd niet. VVAK kwam meestal niet verder dan het middenveld, pas vlak voor rust een kansje voor Dylan Meinen.

Na de rust werd het in de al snel 0-2, in de 49ste minuut wist Maarten de Graaf de een goede voorzet om te zetten in een doelpunt. Na de aftrap was er weer balverlies van VVAK en hieruit had maar zo de 0-3 gemaakt kunnen worden. De bal rolde voor het doel langs zonder dat er een speler de voet tegen kon zetten. Echter in de 50ste minuut werd het 0-3 door Brian van Meerwijk. Op het middenveld werd Dylan Meinen vastgehouden en hiervan profiteerde VV Steenwijk. De bal werd direct doorgespeeld naar de spits en deze kwam tegelijk met de VVAK keeper bij de bal, deze kwam als winnaar uit de bus maar de scheidsrechter verraste iedereen met het toekennen van een strafschop. Hierna werd de wedstrijd er niet leuker op en het spel van VVAK bleef slordig. Hierdoor kon Daimen Muller ook nog de 0-4 laten aantekenen. In de 86ste minuut was er de eerste en laatste kans voor VVAK na rust. Robbin Zomer kwam vrij voor de keeper na doorkoppen van Peter van der Vegt. Na 90 minuten was de einstand 0-4. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen SVBS’77 uit Belt-Schutsloot.

Man van de wedstrijd: Geen

Spelers VVAK: Tim Stille, Vincent Drent, Joran Botter, Remco Kat, Dylan Meinen, Dijon Bruins, Marc Padding, Erik Sieders, Gerjan Kamphuis, Melvin Benjamins, Remco Benjamins, Robbin Zomer, Peter v.d. Vegt, Dennis Overgaauw.