• Meppel.

  VVAK moest om 17.00 uur aantreden op het kunstgras van de ongeslagen koploper Alcides uit Meppel. De gasten uit Alteveer/Kerkenveld konden veertig minuten de nul houden maar vlak voor rust sloeg de thuisploeg twee maal toe. In de tweede helft waren er maar liefst acht treffers te noteren en moesten de mannen van trainer Ben Batterink huiswaarts met een zeer ruime 9-1 nederlaag.

  Henk Timmerman

  Door blessures en een schorsing begon VVAK niet compleet aan de wedstrijd. In de beginfase had topscoorder Jorrik Arends van Alcides voor een leeg doel de 1-0 voor het inschieten maar hij schoot te gehaast ruim over de goal. VVAK speelde compact maar helaas geen uitgespeelde kansen. Doelman Elburg van de thuisploeg had dan ook een gemakkelijke middag/avond. Vlak voor de thee sloeg Alcides twee maal toe. Eerst een mooie aanval over meerdere schijven die fraai werd ingeschoten door Walid Betah. Daarna ging keeper Tristan Otten in de fout die werd afgestraft door Thomas Bos. Beide teams zochten de thee op met een 2-0 stand.

  TWEEDE HELFT SCOORT ALCIDES ER LUSTIG OP LOS

  Kon VVAK de eerste helft de koploper nog aardig bijbenen, in het tweede bedrijf was hier totaal geen sprake van. In een tijdsbestek van tien minuten liep Alcides uit naar 5-0. Topscoorder Walid Betah wist twee maal te scoren door slecht verdedigen van VVAK. De andere topscoorder Jorrik Arends scoorde vanaf links weergaloos in de kruising van de kansloze doelman Otten. Beide trainers wisselden drie om drie. Kort hierna was het eerste balcontact van invaller Nick van den Berg doeltreffend die een mooie voorzet van Robbin Zomer middels een fraaie kopbal afrondde, 5-1. Erik Sieders had nog zijn goal kunnen maken maar zijn kopbal ging helaas naast de goal van Elburg. In de laatste twintig minuten voerde Alcides de score op naar een ietwat geflatteerde score van 9-1. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen NKVV uit Dalerpeel, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: de heer J. Snippe.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Danny Kreuze, Marc Padding, Stef Krikken (70 Rick Koekoek), Mark Scholing, Dylan Meinen, Erik Sieders, Maurice Botter, Robbin Zomer, Bastin Vrielink( 60 Nick van den Berg), Daniel Botter (46 Julian Logtenberg).