• VVAK VERLIEST NIPT VAN BARGERES.

  19 feb 2023
 • Alteveer/Kerkenveld.

  De wedstrijd VVAK tegen de gasten van Bargeres uit Emmen begon onder omstandigheden waarbij de harde wind de grootste spelbreker was voor beide teams. Van goed voetbal was dan ook geen sprake. De ruststand werd bereikt met een 1-1 score. Na negentig minuten stond er een 1-2 stand op het scorebord in het voordeel van Bargeres.

  Henk Timmerman.

  Beide teams begonnen door diverse oorzaken niet met de vertrouwde basisspelers aan de wedstijd. Door een langdurige blessure van keeper Tim Stille mocht de 18 jarige Tristan Otten debuteren op de goal bij de thuisclub. Zowel Bargeres als VVAK speelden vol op de aanval. Al in de 4e minuut was het Erik Sieders die een voorzet van Dyon Bruins niet wist te verzilveren. Enige minuten later was er een prima aanval via Vincent Drent die vervolgens Dyon Bruins zijn schot naast de goal zag belandden. In de 23e minuut een ongelukkige actie van Vincent Drent die de bal in het zestienmeter gebied tegen zijn arm kreeg. Arbiter Schepers besliste een penalty maar vergat gelukkig voor VVAK om hem de rode kaart te geven. De toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Raymon de Groot. Slechts 2 minuten kon Bargeres genieten van de voorsprong. Een uitstekend genomen vrije trap van Dyon Bruins werd snoeihard binnen gekopt door Peter van de Vegt. Met de 1-1 stand zochten beide teams de thee op.

  TWEEDE HELFT SLECHTS 1 GOAL

  Bij aanvang van de tweede helft was Gerben Mennink noodgedwongen vervangen door de 16 jarige Niels Vrielink. Het wind voordeel dat de thuisploeg had in de tweede helft bleek meer een nadeel voor de voorhoede van VVAK. Er was veelvuldig balverlies door beide teams en dat kwam het kijk genot niet ten goede. Over en weer waren er maar bar weinig doel kansen te noteren. In de 78e minuut was Casper Dorgelo dichtbij een treffer maar zijn schot ging rakelings naast de goal. Beide coaches dachten aan een gelijkspel maar dat pakte toch anders uit. Een goed genomen vrije bal net buiten de 16 kon keeper Otten niet klemmen. Op de terug stuiterende bal werd door de VVAK verdediging niet attent gereageerd maar wel door invaller Jordi de Vries die de 1-2 scoorde. Hierna had Bryon Koster nog een beste kans maar zijn schot ging helaas rakelings naast de goal van keeper Smalbil. Al met al een teleurstellend resultaat voor VVAK waarbij 2 dode spelmomenten de ploeg van trainer Ben Batterink de das om deed.

  Scheidsrechter: Jurre Scheper uit Hoogeveen.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Remco Benjamins (82 Mark Scholing) , Peter van de Vegt, Vincent Drent, Maurice Botter, Marc Padding (66 Michel Moes), Joran Botter, Erik Sieders, Gerben Mennink (46 Niels Vrielink) , Dyon Bruins, Bryan Koster.