• Op een druilerige middag op slecht kunstgras en met kunstlicht moest VVAK voor het eerst in de geschiedenis aantreden tegen Alcides uit Meppel. VVAK kwam al vlot op achterstand en ging de rust in met een 1-0 stand. Ook de tweede helft waren de bezoekers de onderliggende partij. Eindstand 4-1 in het voordeel van Alcides.

  VVAK als nummer 11 en Alcides als nummer 5 dat was vooraf de stand in de competitie. Thuisploeg Alcides zocht vanaf de aftrap meteen de aanval. Al in de 3e minuut kwam VVAK ongelukkig op achterstand. Een schot dat door het been van Vincent Drent van richting werd veranderd verdween pardoes achter de verbouwereerde keeper Tim Stille. Na deze vroege tegenvaller moest VVAK zich herpakken en deed dat met moeite. Veelal bevond het spel zich op het middenveld met over en weer veelvuldig balverlies en sporadisch kansen. Halverwege de eerste helft kreeg VVAK wat meer grip op de thuisclub met schietkansen voor Marc Padding en Robbin Zomer. Op aangeven van Zomer had Erik Sieders een beste kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging net naast de goal. In de 42e minuut had Alcides op 2-0 moeten komen. In kansrijke positie vlak voor de goal van keeper Stille maaide de aanvaller van Alcides finaal over de bal heen zodat beide teams gingen rusten met 1-0 stand in het voordeel van de thuisploeg.

  TWEEDE HELFT WEINIG KANSEN VOOR VVAK

  VVAK kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer maar werd al in de 52e minuut op een grotere achterstand gezet. Olaf de Grip profiteerde van slecht verdedigen van VVAK zijde en scoorde de 2-0. Enkele minuten later was het Ruben Santing die drie VVAK verdedigers omspeelde en beheerst keeper Stille het nakijken gaf en dat betekende 3-0. Kort hierna moest Stille veruit zijn goal komen om middels een sliding erger te voorkomen. Schoten en voorzetten van Dyon Bruins werden onschadelijk gemaakt door de keeper van Alcides. In de 66e minuut eindelijk een goal voor VVAK. Peter van de Vegt, koud in het veld, kopte op aangeven van Dyon Bruins beheerst over de keeper van Alcides heen en scoorde de 3-1. In de slotfase was het Frans Striethouldt die een van richting veranderd schot in de goal zag belanden en zo werd de eindstand bepaald op 4-1.Conclusie: een verdiende overwinning voor Alcides. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Ens.


  Scheidsrechter: de heer G. van Dijk.

  Man van de wedstrijd: Mathijs Drent.

  Opstelling VVAK: Tim Stille, Vincent Drent, Mathijs Drent, Danny Kreuze, Rutger Fransen, Dylan Meinen, Maurice Kosters (65 Melvin Benjamins), Dyon Bruins, Robbin Zomer (65 Peter van de Vegt), Erik Sieders, Marc Padding.