• Het was precies 100 dagen geleden dat VVAK zijn laatste competitie wedstrijd had gespeeld. VVAK moest na een verre reis aantreden in en tegen Espel, een dorp nabij Urk. Na 45 minuten werd de thee opgezocht met een 3-0 achterstand. Na 90 minuten stond er dezelfde stand op het scorebord en leed VVAK een gevoelige onnodige nederlaag.

Henk Timmerman.

Mede door corona perikelen begon VVAK met een spelersmix van VVAK 1 en 2 aan de wedstrijd. Zowel VVAK als Espel had slechts in de corona periode 1 oefenwedstrijd gespeeld. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstijd en hanteerden veelal de lange bal op een slecht en hobbelig veld. De eerste actie was van Gerjan Kamphuis die de keeper van Espel op de proef stelde echter zonder resultaat. Bij een mooie aanval liet spits Erik Sieders zich wel erg gemakkelijk in de 16 wegduwen en hij zag zijn schot naast de goal belanden. Aan de andere kant was het Espel die een vrije trap net buiten 16 maar net over de goal van Tim Stille schoot. In de 25e minuut werd Erik Sieders in het strafschopgebied neergelegd en volgde er een penalty voor VVAK. Sieders zag zijn inzet jammerlijk gestopt door de doelman van Espel. Na deze domper moest VVAK 2 minuten later ook nog met 10 man verder. Het was Gerjan Kamphuis die na een duel met een tegenstander een natrappende beweging maakte volgens de scheids en dus met rood kon vertrekken. VVAK was totaal van slag en Espel rook zijn kans. Espel ging vol op de aanval en VVAK werd teruggedrongen op de eigen helft. In de 37e minuut kwam Espel op voorsprong. Uit een corner werkte Dennis den Engelsen de bal achter doelman Stille. 3 minuten later werd Jeroen Berends bij de achterlijn gedold en uit de voorzet scoorde Martijn van Hooff. Op slag van rust dacht doelman Stille een speler van Espel eenvoudig uit te kappen maar Guan de Wit ontfutselde hem de bal en scoorde gemakkelijk de 3-0 wat tevens de ruststand werd. De tweede helft leunde Espel achterover en VVAK was veelvuldig met 10 man op de helft van Espel te vinden. In de 60e minuut was er een enorme kans voor Erik Sieders die echter recht in handen van de keeper kopte. VVAK bood met een man minder goed tegenstand maar de enkele kansen die ze kregen werden niet omgezet in goals. Vermeldingswaardig is nog dat onze assistent scheids Henri Scholing zijn zoon Mark een half uur verdienstelijk zag debuteren! Na 90 minuten stond er een verdiende 3-0 zege op het scorebord in het voordeel van Espel. Volgende week speelt VVAK wederom een uitwedstrijd tegen MSC uit Meppel, aanvang 15.00 uur.

Scheidsrechter: de heer P.R. Hannema.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Jeroen Berends, Mathijs Drent (62 Mark Scholing), Joran Botter, Remco Benjamins, Dylan Meinen, Maurice Kosters (46 Dennis Overgaauw), Gerjan Kamphuis, Robbin Zomer, Erik Sieders, Dijon Bruins.