• Meppel.

    Kampioenskandidaat MSC was vandaag de gastheer voor VVAK. De ploeg uit Alteveer/Kerkenveld bivakkeert helaas in de onderste regionen van de vijfde klasse G. De ruststand werd bereikt met een 2-0 stand in het voordeel van MSC. In de tweede helft werd de score door MSC opgevoerd naar een verdiende 5-0 overwinning.

    Henk Timmerman.

    Ex hoofdklasser MSC zondag begon vanaf minuut een met aanvallend voetbal aan de wedstrijd. Doelman Tim Stille van VVAK moest in de eerste 10 minuten al een aantal keren handelend optreden om de score op het scorebord op de nul te houden. VVAK beperkte zich tot verdedigen en kwam sporadisch in het strafschopgebied van MSC. In de 12e minuut een gevaarlijke aanval van MSC maar keeper Tim Stille plukte de bal in een 1 op 1 situatie van de schoen van Jort Velo. Enkele minuten later viel dan toch de goal voor MSC. Het was Dave Everts die werd vrijgespeeld en de score opende via een schot die tussen de benen van de keeper in de goal belandde. Ook hierna was de thuisploeg veelvuldig gevaarlijk en konden de mannen van trainer Rolf Drent hier weinig tegenover stellen. Vlak voor rust kon MSC de stand verdubbelen door Bjorn Lefferst die vanuit stand in de 16 knap afrondde.

    Ook na de thee bleef MSC een maatje te groot voor VVAK. MSC was op zoek naar een hogere score en VVAK moest zich beperken tot verdedigen. In de 52eminuut werd een vrije bal van ruim 20 meter in een keer loeihard door Jort Velo in de kruising geschoten en dat betekende 3-0. Enig minuten later ging keeper Tim Stille in zijn eigen zestien in de fout en dat betekende een penalty. Bjorn Lefferts schoot snoeihard raak. Na een uur spelen was het dezelfde Lefferts die nogmaals scoorde en daarmee zijn hattrick voltooide. Het laatste half uur wisselden beide coaches en kwam VVAK via Robbin Zomer zowaar tot een goal die helaas wegens buitenspel werd afgekeurd. Na negentig minuten was MSC gelet op het kwaliteitsverschil de terechte winnaar van deze wedstrijd. Trainer Rolf Drent deelde het bestuur van VVAK en de spelers mede dat hij had besloten om aan het eind van het seizoen te stoppen als trainer van VVAK. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Blokzijl, aanvang 14.30 uur.

    Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Joran Botter, Peter van de Vegt(65 Roy Scholing), Mark Scholing(58 Jeroen Berends), Dylan Meinen,. Rutger Fransen, Marc Padding, Dyon Bruins(58 Michel Moes), Robbin Zomer, Erik Sieders.