• Alteveer/Kerkenveld.

  Ook in de derde streekderby heeft een incompleet VVAK niet het genoegen gesmaakt om een overwinning te behalen. Beide teams moesten menige bui trotseren en zochten de warme thee op met een 1-1 ruststand. In de tweede helft scoorden de bezoekers tweemaal en floot de uitstekende leidende scheidsrechter J. Brussen uit Coevorden na negentig minuten af met een 1-3 stand op het scorebord.

  Henk Timmerman

  Beide ploegen zochten vanaf het beginsignaal de aanval met over en weer een paar spelde prikken richting de keepers Otten en Deuten. Het eerste gevaar was van de thuisclub met een mooie voorzet van Jordi Mol die zijn voorzet op een haar na gemist zag worden door Gerben Mennink. Kort hierna was het Dylan Meinen die na een prima aanval zijn schot door keeper Deuten tot corner zag verwerkt. Ook de hard werkende aanvoerder Vincent Drent had pech dat zijn schot via de vuisten van Deuten ook tot corner werd verwerkt. De omslag kwam in de 17e minuut toen NKVV een penalty kreeg. Danny Kreuze beging een overtreding in de 16 en de bal belandde op de stip. Bryan Mol liet keeper Tristan Otten kansloos en scoorde beheerst de 0-1. Een kwartier later kwam VVAK op gelijke hoogte. Een voorzet van Vincent Drent werd door Gerben Mennink over de goalie gekopt en dat betekende 1-1. Het restant van de eerste helft gebeurde er weinig en dus werd de thee opgezocht met een gelijke stand.

  TWEEDE HELFT EFFECTIEVER NKVV

  Vanaf de aftrap had VVAK de kans om op voorsprong te komen. Na een mooie aanval liepen in het stafschopgebied Jordi Mol en Bastin Vrielink elkaar in de weg en misten een opgelegde kans om in het lege doel de 2-1 te scoren. Na deze gemiste kans wisten de boys van trainer Ben Batterink zich geen scoringskansen te creeren, topscoorder Sieders werd node gemist. Halverwege de tweede helft was het wederom Bryan Mol die uit een hoekschop de 1-2 wist te scoren. Vlak voor tijd maakte invaller Dinand Hilbink aan alle illusies aan VVAK zijde een eind en bepaalde de eindstand op een verdiende 1-3 score. Door deze derde nederlaag op rij kan VVAK een mooie eindklassering waarschijnlijk vergeten. Over drie weken speelt VVAK zijn laatste wedstrijd bij SVBS ’77.

  Scheidsrechter: de heer J. Brussen uit Coevorden.

  Opstelling VVAK: Tristan Otten, Danny Kreuze, Joran Botter, Marc Padding, Vincent Drent, Jordy Mol (65 Jarnick Gresnigt), Dylan Meinen, Maurice Botter, Bastin Vrielink, Gerben Mennink (46 Bryan Koster), Daniel Botter.