• Nieuw Balinge.

  Na de onverdiende nederlaag van vorige week tegen Tiendeveen heeft VVAK de derby tegen SV Nieuw Balinge ook niet weten te winnen. Na een 0-0 ruststand wist de thuisclub in de tweede helft twee maal te scoren en stond er na negentig minuten een verdiende overwinning op het scorebord van SV Nieuw Balinge voor de mannen van trainer Henk van Klinken.

  Henk Timmerman

  Vandaag de wedstrijd van de nummer 5 tegen de nummer 9 van de ranglijst in de 5e klasse G. Vanaf het fluitsignaal van de goede leidende scheidsrechter Entjes was het de thuisclub die volop de aanval zocht. In de 5e minuut mocht Marc Schutte een lange rush voltooien maar zijn eindschot verdween naast de goal van doelman Michel Sok. Het eerste wapenfeit van de bezoekers was pas halverwege toen Erik Sieders zijn harde schot via de benen van doelman Wesley Sikkenga naast zag gaan. Beide teams hadden veelvuldig balverlies en weinig doelrijpe kansen. Op het eind van de eerste helft een mooie aanval van VVAK zijde met als eindstation Bastin Vrielink die zijn schot net naast de goal zag gaan. De thee werd opgezocht met een 0-0 stand.

  TWEEDE HELFT EEN FELLER EN EFFECTIEVER SV NIEUW BALINGE

  De thuisclub kwam goed uit de kleedkamer en kwam in de 48e minuut op voorsprong. Na een goede aanval nam Rick Wielink net buiten de zestien de bal goed op de pantoffel en scoorde zeer fraai vrij buiten bereik van doelman Sok de 1-0. Ook hierna had SV Nieuw Balinge een aantal mogelijkheden maar dit leidde niet tot een goal. In de 61e minuut was het wederom Rick Wielink die scoorde namens de thuisclub. In eerste instantie redde doelman Sok een inzet maar in de rebound was hij kansloos en moest de bal uit het net vissen. Kort hierna werd in het strafschopgebied Erik Sieders neergehaald maar de goed leidende scheidsrechter zag hier geen overtreding in. VVAK ging op jacht naar de aansluitingstreffer maar de voorwaartsen Jordi Mol en de gebroeders Botter hadden geen succes in de doelmond van SV Nieuw Balinge met een uitstekende keeper Sikkenga. Ook bij een 1-1 op situatie schoot Jordi Mol tegen de keeper van SV Nieuw Balinge op. Aan de andere kant mocht Chris Schutte tot tweemaal toe een vrije trap nemen die of naast de goal belandde of in handen van keeper Sok. Al met al een verdiende overwinning voor het jubilerende SV Nieuw Balinge dat volgende maand 75 jaar bestaat. VVAK speelt volgende thuis tegen NKVV, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: de heer H. Entjes uit Assen.

  Opstelling VVAK: Michel Sok, Stef Krikken (46 Jordi Mol) , Dylan Meinen, Danny Kreuze, Vincent Drent, Joran Botter, Erik Sieders, Jarnick Gresnigt(80 Rick Koekoek) , Maurice Botter, Bastin Vrielink (62 Nick van den Berg), Daniel Botter.