• Blokzijl.

VVAK heeft in een uitwedstrijd tegen SV Blokzijl de eerste overwinning weten te behalen. In een zeer matig duel werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor VVAK. In de tweede helft scoorde VVAK nog 2x en na negentig minuten kon VVAK met 3 wedstrijdpunten in de pocket retour richting Kerkenveld.
    Door Henk Timmerman.
    Met weer een fitte keeper Tim Stille en voorstopper Mathijs Drent begon VVAK aan de wedstrijd tegen het nog puntloze SV Blokzijl. Vanaf de aftrap was het VVAK dat op een zeer zwaar veld direct de aanval zocht. Maar liefst 5 hoekschoppen vielen er te noteren voor de mannen van trainer Rolf Drent. Echter Dyon Bruins en Erik Sieders waren niet succesvol in de afronding. SV. Blokzijl hanteerde veelvuldig de lange bal en helaas ging VVAK daar te vaak in mee. In de 10e minuut kreeg VVAK een vrije bal net buiten de 16 die goed werd genomen door Robbin Zomer maar de keeper van SV Blokzijl tikte de bal naast de goal. Kort hierna een enorme kans van Erik Sieders die het op 5 meter van de goal presteerde om op de paal te schieten, hoe moeilijk kan het zijn. Maar in de 15e minuut kwam VVAK op een 0-1 voorsprong. Dyon Bruins knalde vanaf een meter of 10 snoeihard raak nadat de keeper een bal niet goed kon weg stompen. Ook hierna had VVAK diverse kansen om de score te verdubbelen maar Robbin Zomer en Joran Botter hadden de pech dat de keeper van SV Blokzijl beide pogingen onschadelijk maakte. Aan de andere kant moest keeper Tim Stille een twee tal keren handelend optreden bij een uitval van de thuisclub. De rust werd dan ook bereikt met een 0-1 stand in het voordeel van VVAK.

TOPSCOORDER ERIK SIEDERS BEHAALT 2e STER.

Gelukkig was de tweede helft van VVAK zijde toch wat een beter aanzien dan de eerste 45 minuten. SV Blokzijl werd vastgezet op de eigen helft en al in de 53e minuut was het VVAK topscoorder Erik Sieders die via een intikkertje de 0-2 scoorde en daarmee van Voetbal Noord zijn 2e ster verdiende in verband met 50 doelpunten voor VVAK 1. Ook na de 0-2 had de thuisclub nog een beste kans maar de spits had het vizier niet op scherp staan. Daarentegen had VVAK wel diverse kansen om de score te verhogen. Het was invaller Melvin Benjamins die raak kopte uit een prima voorzet van Joran Botter en dat betekende 0-3. De laatste 20 minuten brachten beide trainers een aantal verse krachten in maar gescoord werd er niet meer. Na negentig minuten vond scheidsrechter Korf uit Urk het welletjes en had VVAK na 4 wedstrijden eindelijk de eerste overwinning weten te pakken. Volgende speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Steenwijker Boys, aanvang 14.30 uur.

Scheidsrechter: de heer S. Korf uit Urk.

Man van de wedstrijd: Mathijs Drent.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Mathijs Drent, Jeroen Berends, Vincent Drent, Dylan Meinen, Joran Botter, Marc Padding, Erik Sieders (70 Michel Moes), Robbin Zomer, Dyon Bruins (62 Melvin Benjamins).