• Alteveer/Kerkenveld.

  In de derby tegen SV Nieuw Balinge heeft VVAK de 3e overwinning op rij geboekt. De mannen van trainer Ben Batterink, die zijn team vooraf ludiek had opgepept middels een gedicht over de bezoekers en enkele Sinterklaas lekkernijen, gingen de thee opzoeken met een 2-0 voorsprong. Beide teams scoorden in het tweede bedrijf ieder een keer zodat na negentig minuten een verdiende 3-1 stand op het scorebord stond in het voordeel van de thuisclub.

  Henk Timmerman.

  Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van mede oprichter van VVAK Klaas Otten begonnen de gastheren sterk aan de wedstrijd. Met vloeiende combinaties werd het doel van keeper Wesley Sikkenga van SV Nieuw Balinge bestookt, maar echt doelrijpe kansen bleven uit met uitzondering van een schot op de lat Dyon Bruins. Halverwege de eerste helft had SV Nieuw Balinge zomaar op voorsprong kunnen komen. Een foute terugspeelbal van Marc Padding werd onderschept door Danny Sallomons die vervolgens in vrije positie ook de lat raakte. In de 40e minuut viel de eerste goal te noteren. Na een prima voorzet van Dyon Bruins wist Gerben Mennink zich goed vrij te spelen en hij scoorde beheerst de 1-0. Ruim een minuut later was Tristan Vredenborg zeer attent en wist met een kopbal de 2-0 te scoren. Dit was tevens de ruststand.

  TWEEDE HELFT VEEL MOGELIJKHEDEN MAAR WEINIG GOALS

  De bezoekers hadden vanaf de aftrap VVAK meteen onder druk, maar dit leidde niet tot de aansluitingstreffer. Aan de andere kant was het Tristan Vredenborg die zijn kopbal op de lat zag uiteenspatten. In de 56e minuut liet trainer van Klinken van SV Nieuw Balinge 3 verse krachten inbrengen en dat had met enkele minuten direct resultaat. Door geknoei in de verdediging van VVAK was het invaller Floris Seidel die de 2-1 scoorde. Hierna golfde het spel op en neer met aan beide zijden veelvuldig balverlies maar geen goals. De beste kans was nog voor Chris Schutte die uit een vrije bal rakelings over de goal van Stille schoot. In de 74e minuut bouwde VVAK toch de voorsprong uit. Na een prima aanval van VVAK over meerdere schijven was het de ijverige Gerben Mennink die Erik Sieders in stelling bracht en hij maakte de 3-1. In de slotfase waren beide teams een aantal keren dichtbij een goal maar gescoord werd er niet meer. De goed leidende (op geleende voetbalschoenen) scheidsrechter Gjaltema floot na ruim negentig minuten af met een verdiende overwinning voor de thuisclub. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen koploper Steenwijker Boys, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsechter: de heer Albert Gjaltema uit Drogeham (Fr).

  Opstelling VVAK:
  Tim Stille, Marc Padding, Remco Benjamins, Vincent Drent, Dylan Meinen, Joran Botter, Tristan Vredenborg ( 83 Rob van den Berg) , Robbin Zomer, Gerben Mennink (83 Bastin Vrielink) , Erik Sieders, Dyon Bruins ( 90 Julian Logtenberg).