• Belt Schutsloot.

  In de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024 heeft VVAK in de uitwedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub de punten weten mee te nemen naar het thuisfront. De rust werd bereikt met een 0-1 stand. In de tweede helft werd er niet gescoord en hadden de mannen van trainer Ben Batterink na zestien jaar eindelijk weer eens gewonnen in Belt Schutsloot.

  Henk Timmerman

  Voor beide teams stond er weinig meer op het spel, alleen de eer en de drie punten. Zowel de thuisclub als de bezoekers misten door diverse oorzaken een aantal basisspelers. VVAK begon zeer aanvallend aan de wedstrijd met al in de eerste minuut een kans voor de ijverige Jordy Mol die zijn schot zag gekeerd door good old keeper van Til. Aan de andere kant was er een slippertje in de verdediging van VVAK waarbij keeper Michel Sok redding bracht. In de 22e minuut kwam VVAK op voorsprong door een goede aanval op gezet door de hard werkende Joran Botter. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de verdediging van SVBS ’77 en de attente Jordy Mol was er als de kippen bij om te scoren. Enige minuten later gingen de verdedigers Koekoek en Krikken omzichtig in de fout met een strafschop tot gevolg. Doelman Michel Sok toonde zijn klasse en stopte de strafschop. De rust werd bereikt met een 0-1 stand.

  TWEEDE HELFT VELE SCORINGSKANSEN VOOR VVAK

  VVAK heeft in de tweede helft nogal wat goede scoringskansen gehad om met een ruime overwinning de competitie te eindigen. De ingevallen Nick van den Berg en Bastin Vrielink konden de doelman niet passeren. Ook de thuisclub kreeg met een aantal te nemen corners mogelijkheden maar keeper en de verdediging van VVAK hielden de nul. In de slotfase waren er met name twee opgelegde kansen voor de van een zeer langdurige blessure teruggekeerde Tim Stille. Tot tweemaal kwam de gelegenheidsspits vrij voor de keeper, maar telkens schoot hij net naast de goal. In de laatste minuut van de blessuretijd kwam VVAK nog met de schrik vrij. Een corner werd scherp voorgezet met een goal tot gevolg. Echter keeper Sok werd in de vijf meter zwaar gehinderd zodat de goal terecht werd afgekeurd. Al met al na drie nederlagen op rij een verdiende overwinning voor VVAK.

  Laatste nieuws: Dyon Bruins keert na een jaar ZZVV weer terug bij zijn cluppie. Zal hij dan zorgen voor de broodnodige goals in het nieuwe seizoen?? Ook Edgar de Vries keert terug.

  Scheidsrechter: de heer Wijnja uit Lemmer.

  Opstelling VVAK: Michel Sok, Stef Krikken, Rik Koekoek, Marc Padding. Vincent Drent, Daniel Botter, Joran Botter, Maurice Botter (46 Nick van den Berg), Bryan Koster (70 Sven Vrielink), Bastin Vrielink (80 Tim Stille) , Jordy Mol ( 70 Niels Vrielink).