• Alteveer/Kerkenveld.

  De mannen van trainer Ben Batterink hebben de goede reeks van de laatste weken weten voort te zeten. Tegen Tonego (Tot ons nut en genoegen opgericht) uit Luttelgeest werd de rust bereikt met 1-0 stand. In een gelijk opgaande tweede helft wist VVAK toch nog een keer te scoren en stond er na negentig minuten een verdiende 2-0 overwinning op het scorebord.

  Henk Timmerman

  Beide teams probeerden op de aanval te spelen maar kwamen niet verder tot de verdediging. Pas in de 10e minuut kwam Bart Blok gevaarlijk in de buurt van doelman Michel Sok van VVAK maar zijn schot ging over de goal. Aan de andere kant was er een doelpoging van Robbin Zomer die zijn kopbal ook over de goalie zag gaan. Halverwege had Jarnick Gresnigt een prima schietkans maar zijn zwakke schot werd een prooi voor doelman van Staveren. Enige minuten kwam de thuisclub toch op voorsprong. Daniel Botter zette een mooie aanval op en Jarnick Gresnigt ging alleen richting de keeper en scoorde zeer beheerst en rustig de 1-0 wat tevens de ruststand werd.

  TWEEDE HELFT GELIJKOPGAANDE WEDSTRIJD

  Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en leden veelvuldig balverlies. De beste kans van de wedstrijd kreeg Tonego pas in de 59e minuut toen Bart Blok alleen op keeper Sok mocht gaan na slecht verdedigen van VVAK zijde. De jeugdige Sok die vanmiddag zijn tweede wedstrijd keepte bleef koelbloedig en kwam als winnaar tevoorschijn. In de tegenaanval was VVAK zeer effectief. Robbin Zomer had een prima pass op maat op topscoorder Erik Sieders die vervolgens uit de draai beheerst de 2-0 binnen schoot. Hierna had Tonego een vrije trap te nemen op randje 16 die in de muur werd geschoten en dus geen gevaar opleverde. In de 70e minuut ging de goed keepende Sok in de fout bij een terugspeelbal. De vrije trap op 3 meter afstand van de goal belandde gelukkig voor VVAK in de goed opgestelde muur. In het verdere verloop van de wedstrijd kwamen beide teams niet tot scorings mogelijkheden en zo stond er na negentig minuten een verdiende 2-0 stand op het scorebord in het voordeel van VVAK. Volgende week gaat VVAK op bezoek bij de hekkensluiter Blokzijl, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: de heer Wentink uit Gasselte.

  Opstelling VVAK: Michel Sok, Vincent Drent, Dylan Meinen, Marc Padding, Stef Krikken, Maurice Botter (62 Rick Koekoek) , Erik Sieders, Jarnick Gresnigt (80 Nick van den Berg), Robbin Zomer, Bastin Vrielink (85 Mark Scholing) , Daniel Botter.