• Hoewel we nog niet helemaal van de coronamaatregelen af zijn, is het voetbalseizoen ook voor ons weer begonnen. Hopelijk zijn we per 1 november helemaal verlost van alle maatregelen maar zeker is dat allerminst.

De afgelopen weken is de jeugd al begonnen aan haar competitiewedstrijden. Voor de jongste jeugd waren er namelijk geen bekerwedstrijden omdat de KNVB de competitieopzet had veranderd op bases van de zogenaamde 4 fasen indeling. Hierbij is het seizoen opgeknipt in 4 gedeeltes waarbij na elk deel de sterkere in het volgende gedeelte bij elkaar ingedeeld worden (en ook de zwakkere worden dan weer bij elkaar ingedeeld).

Bij de senioren(vrouwen-, 1e en 2e elftal) zijn behalve enkele oefenwedstrijden vooral bekerwedstrijden gespeeld. Maar aanstaande zaterdag (25/9) gaat het echte werk, de competitie, beginnen.

Een van de gevolgen van de coronamaatregelen vorig seizoen was ook dat het team klaverjassen niet door kon gaan. Zoals het er op dit moment naar uit ziet kan het dit seizoen wel weer “gewoon” doorgaan. Deelnemers zullen over de speeldata te zijner tijd geïnformeerd worden.

Ook hopen we eind november weer een ledenvergadering te kunnen houden. Bijzonder daarbij is dat we op die avond ook de “gemiste”vergadering van vorig jaar willen gaan inhalen.

Een ander gevolg van de Corona pandemie was dat we geen presentatiegids konden uitbrengen. Ook dit seizoen zullen we nog geen nieuwe presentatiegids kunnen uitbrengen. Wat dat betreft richten we ons weer op volgend seizoen.

Maar hopelijk kunnen we eerst een “normaal” seizoen afwerken. Op zaterdag 25 september zal het 1e de competitie met een thuiswedstrijd tegen Steenwijk beginnen. Zij doen dit in een nieuwe outfit van onze nieuwe sponsor Flexibel (uitzendbureau transport en opleidingen). Zij spelen in een competitie met veel onbekende tegenstanders dus is het lastig om te voorspellen hoe het dit seizoen zal gaan wat betreft de sportieve resultaten.

Het vrouwenteam gaat dit seizoen in met een nieuwe trainer/coach. Deze trainer, Henri Vos, heeft in het verleden zij het relatief kort, nog bij ons gevoetbald. Ik wil hem vanaf deze plaats alvast veel succes wensen.

Natuurlijk wil ik iedereen die dit seizoen voor VVAK actief is veel plezier en succes wensen in wat hopelijk een mooi “normaal” gaat worden.

Benny Prij