• Na een prachtige zomer(stop) is het voetbalseizoen ook voor ons weer begonnen. Hopelijk gaat corona dit seizoen geen roet in het eten gooien en kan het voetbal ongestoord (maar veilig) voor plezier en ontspanning zorgen.

  De afgelopen weken is de jeugd al begonnen aan haar competitiewedstrijden. Voor de jongste jeugd waren er namelijk geen bekerwedstrijden omdat de KNVB in de huidige competitieopzet (de jeugdcompetitie bestaat uit meerdere “fases”) alle zaterdagen tot aan de winterstop ingepland heeft.

  Bij de senioren speelden dit seizoen alleen het 1e en Vrouwen1 bekerwedstrijden.

  Bij het eerste elftal gaat dit seizoen in met een nieuwe trainer die bij velen wel bekend is namelijk Ben Batterink. Ben is oud 1e elftal speler en heeft is in die hoedanigheid ook een keer kampioen geworden met VVAK. Ben is als trainer bij meerdere clubs actief geweest . Als hoofdtrainer bij Pesse, Erica ’86, Vitesse ’63 en BSVV en als assistent trainer bij ZZVV en HZVV.

  Ik wil ben veel succes wensen en hoop natuurlijk dat hij ook als trainer met VVAK een keer kampioen kan worden.

  Verder zou ik willen dat het 2e elftal een “mooier” seizoen met een beter seizoensverloop kan krijgen dan het afgelopen seizoen. Vorig seizoen waren ze regelmatig de dupe van het chronische grote aantal geblesseerden bij het 1e elftal. Hierdoor kon vaak niet op de geplande datum gespeeld worden en was de onzekerheid die hiermee gepaard ging niet bepaald een motiverende factor.

  Ik ben ook benieuwd naar de prestaties van ons vrouwen1 team en of zij er in zullen slagen zich ook dit seizoen weer te handhaven in de 3e klasse. Enkele routiniers en sterkhouders zijn gestopt of overgestapt naar het 7x7 team. Aan de jeugd nu de uitdaging om dat “verlies”op te vangen.

  Als gevolg van de Corona pandemie hebben we de afgelopen 2 seizoenen geen presentatiegids uitgebracht. Dit seizoen willen we dat echter wel weer gaan doen. Realisatie hiervan is in een redelijk ver gevorderd stadium.

  Natuurlijk wil ik iedereen die dit seizoen voor VVAK actief is veel plezier en succes wensen in wat hopelijk een mooi “normaal” seizoen gaat worden.

   

  Benny Prij