• Geesbrug.

  Na de sensationele zege tegen kampioen Steenwijker Boys wist VVAK in de uitwedstrijd tegen streekgenoot VCG uit Geesbrug geen goed gevolg te geven. In de eerste helft was VCG duidelijk de bovenliggende partij en werd de ruststand bereikt met een 4-0 stand. Na negentig minuten stond er een 5-2 stand op het scorebord in het voordeel van VCG.

  Henk Timmerman

  In de heen wedstrijd had VVAK een 5-1 overwinning behaald op VCG. Van deze nederlaag wilde VCG natuurlijk graag revanche. Grote vraag vooraf van VVAK zijde was vandaag wie stopt topscoorder Enrico Schonewille af van scoren. Niemand van VVAK zijde dus. In een tijdsbestek van 15 minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Beide goals werden op schitterende wijze door Schonewille gescoord door het passeren van de VVAK verdediging. Ook hierna hadden de bezoekers weinig in te brengen bij een gemotiveerd VCG. VVAK wist zich in de eerste helft geen enkele kans te creƫren. Vlak voor rust scoorde VCG tegen het gezapige VVAK nog 2x. Andy Kreeft scoorde met een fraaie kopbal de 3-0 uit een goed genomen vrije bal. Een minuut later was Tim Stille kansloos via een lob van Erwin Doorn. De thee werd opgezocht met een 4-0 stand in het voordeel van VCG.

  TWEEDE HELFT EEN BETER VVAK

  Na een donderspeech van trainer Ben Batterink begon VVAK met meer inzet en beleving aan de tweede helft. Al na vijf minuten stond de 4-1 op het schitterende scorebord (met de beide emblemen van de clubs) VCG. Doelman Sander van der Sleen was kansloos na een ongelukkige actie van Andy Kreeft. VVAK had in de tweede helft veelvuldig balbezit maar helaas weinig kansen. Invaller Marc Padding had pech met een prima schietkans die knap werd gered door doelman van der Sleen. Pas in de 80e minuut was het Dyon Bruins die een mooie aanval van VVAK doeltreffend wist af te ronden en de 4-2 scoorde. Het slot akkoord was voor de thuisclub en weer was het de razend snelle Enrico Schonewille die zijn hattrick voltooide en de eindstand bepaalde op een zeer verdiende 5-2. Al met al een zeer teleurstellend resultaat voor VVAK. Volgende week speelt VVAK wederom een uitwedstrijd tegen vv Zuidwolde za.

  Scheidsrechter de heer Achttien uit Jubbega.

  Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Vincent Drent (33Mark Scholing) , Danny Kreuze, Joran Botter, Dylan Meinen, Jarnick Gresnight(75 Peter van der Vegt), Erik Sieders(67 Julian Logtenberg) , Robbin Zomer, Dyon Bruins, Bastin Vrielink (46 Marc Padding).