• Alteveer/Kerkenveld.

Op 1 april 2021 bestond VVAK 60 jaar. Door corona maatregelen is het jubileum echter uitgesteld naar 2022. Tijdens een jubileum moet er natuurlijk ook gevoetbald worden. VVAK had gelukkig een thuiswedstrijd tegen SVBS ’77 uit Belt Schutsloot. De thee werd opgezocht met een 1-1 ruststand. Na negentig minuten floot de uitstekend leidende leidsman af met een 2-1 stand op het scorebord en dat betekende de 4e overwinning op rij voor VVAK.

Henk Timmerman.

Na een voortreffelijk georganiseerde feestavond begon VVAK afwachtend aan het duel. SVBS ’77 nam vanaf het beginsignaal het initiatief. De bezoekers kwamen dan ook al in de 5e minuut op voorsprong door een knappe aanval met een doelpunt van R. Knobbe. In dezelfde minuut dacht VVAK op gelijke hoogte te komen via een prima voorzet van Danny Kreuze die door Dyon Bruins net over de goal werd gekopt. Hierna waren er diverse mogelijkheden voor de gasten en de thuisploeg. Met name de ijverige spitsen Erik Sieders en Dyon Bruins hadden geen geluk in de afwerking. Maar in de 30e minuut scoorde VVAK de verdiende gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van Erik Sieders werd door Dyon Bruins kiezelhard in de goal geschoten. Een minuut later had Gerjan Kamphuis de 2-1 op zijn schoen maar helaas belandde zijn schot op de paal. SVBS ’77 hield zich in de sloffase van de eerste helft beperkt tot het verdedigen van de gelijke stand. VVAK had voor rust met kansen voor Robbin Zomer en Erik Sieders de stand moeten uitbreiden maar keeper Remon van Til voorkwam een grotere achterstand voor SVBS’77.

TWEEDE HELFT MATCH WINNER DYON BRUINS

VVAK begon aanvallend aan de tweede helft en had vanaf de aftrap het initiatief. Joran Botter gaf een prima pass op Erik Sieders die echter net naast de goal schoot. In de 56e minuut brak VVAK uit en de voorzet van de hard werkende Erik Sieders werd door Dyon Bruins hard in gekopt en dat betekende een 2-1 voorsprong voor het jubilerende VVAK. Het verdere verloop van de wedstrijd was echt een vijfde klasser nivo. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en speelden veelal de lange bal. Bij de thuisploeg vloeiden de krachten ook langzaam weg. In de slotfase wisselden beide trainers veelvuldig maar aan de score veranderde niets. Na negentig minuten stond er een verdiende 2-1 overwinning op het scorebord en kon VVAK haar jubileumweekend met deze klinkende overwinning voortzetten. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys, aanvang 17.00 uur.

Scheidsrechter: De heer T. Riemeijer uit Borger.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Remco Benjamins, Peter van de Vegt, Marc Padding, Danny Kreuze, Dylan Meinen, Joran Botter (70 Mark Scholing) , Dyon Bruins (80 Mathijs Drent) , Erik Sieders, Gerjan Kamphuis (62 Jeroen Berends) en Robbin Zomer (80 Julian Logtenberg) .