•  

  Zuid-West Drenthe - Bij de heren in de A-categorie zagen wij de afgelopen weken de schaduwcompetities ontstaan. Ook bij de vrouwen is er een dergelijke schaduwcompetitie in het leven geroepen voor derde klassers of teams met een ambitie voor de derde klasse.</strong>

  Een zestal verenigingen hebben te kennen gegeven aan deze competitie deel te willen nemen als er geen competitie door de KNVB zal worden aangereikt in het resterende seizoen 2020/2021. De deelnemende clubs zijn Meppel-Alcides, VV Hollandscheveld, SVO JVZ, VVAK, VV De Weide en organisator SV Pesse.

  Alle clubs spelen in de derde klasse of hebben ambitie om in die klasse te gaan spelen. Het leek de organisatie van het ZWDC leuk om weer te gaan voetballen tegen clubs die hetzelfde niveau spelen. Daarnaast zijn alle clubs die deelnemen aan de schaduwcompetitie gevestigd in Zuid-West Drenthe en daardoor worden de reisbewegingen tot een minimum beperkt.

  Zodra de maatregelen het weer toelaten en de KNVB geen competitie zal opstarten voor deze teams, zal deze schaduwcompetitie van start gaan. Verwachting is dat dit medio april/mei/juni 2021 zal zijn.

  De organisatie hoopt dat de cup zal slagen op sportief, maar ook op sociaal vlak voor zover de maatregelen dat toelaten natuurlijk. Op dit moment is de organisatie druk doende met het in kaart brengen van de eventuele scenario’s en het eventuele programma daar op aan te passen.

  Mocht je geïnformeerd willen blijven over het ZWDC, houdt dan de website van uw club in de gaten. Zodra er meer bekend wordt over de opzet van de Zuid-West Drenthe Cup voor vrouwen, zullen wij dit publiceren.